Доступність посилання

ТОП новини

125 українців повернуться з Риму спецрейсом 25 березня – ОП про розмову Зеленського і Конте


Поліцейські в респіраторах на вулицях Риму, 19 березня 2020 року
Поліцейські в респіраторах на вулицях Риму, 19 березня 2020 року

125 громадян України, які зараз у Римі, повернуться звідти спеціальний рейсом 25 березня – про це заявив Офіс президента за підсумками телефонної розмови президента Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Італії Джузеппе Конте.

За заявою Офісу, Зеленський і Конте говорили про важливість безперебійного торговельного обміну між Україною та Італією і домовилися розблокувати сполучення для перевезення товарів «через обмеження, запроваджені низкою транзитних країн».

Читайте також: У МЗС уточнили дані про ситуацію з українцями через коронавірус за кордоном

«Глава держави висловив подяку уряду Італії за допомогу в організації евакуації громадян України, які були заблоковані на кордоні зі Словенією. Окремо обговорили питання повернення додому 125 українців, які перебувають у Римі. Джузеппе Конте обіцяв, що вони прилетять на батьківщину спеціальним чартерним рейсом італійських авіаліній вже 25 березня», – повідомляють у пресслужбі Офісу.

Крім того, Зеленський також поцікавився справами українського нацгвардіця Віталія Марківа, якого утримують в італійській в’язниці, та «побажав залишатися здоровим».

В Італії за день 19 березня померли 427 людей, у яких діагностували захворювання. Станом на зараз, за даними університету Джона Гопкінса, в країні загинули понад 4 тисячі людей із коронавірусом. У материковому Китаї, де розпочалася епідемія, померли близько 3 тисяч 250 людей. Італія обіймає друге місце за кількістю діагностованих захворювань, понад 41 тисяча.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG