Доступність посилання

ТОП новини

У Росії повідомили, з якою швидкістю зростає кількість заражених коронавірусом


У Росії стало відомо, з якою швидкістю зростає кількість виявлених заражених новим коронавірусом.

За даними російського федерального штабу боротьби з коронавірусною інфекцією, за попередню добу ця кількість зросла на 54 особи, зі 199 до 253, тобто на чверть.

Схожа швидкість – на чверть – була й попереднього дня, коли ця кількість зросла на 52 особи, зі 147 до 199.

Тим часом число померлих від інфекції досі вважається нульовим. 19 березня в Москві померла старша жінка, в якої був виявлений коронавірус, але потім оголосили, що причиною смерті став не вірус, а тромб, що відірвався.

Також повідомляють, що з захворілих у Росії 12 уже видужали.

Влада Росії заявляє, що ніяких підстав для паніки немає.

Тим часом «Роскомнагляд» змусив радіостанцію «Ехо Москви» видалити запис і розшифрування інтерв’ю з російським політологом Валерієм Солов’єм, заявивши, що в ньому була «інформація, що розповсюджується з порушенням закону, але не уточнивши, яка саме. А Генеральна прокуратура Росії заявляє, що політологові загрожує адміністративна відповідальність через те інтерв’ю за статтею про «зловживання свободою масової інформації».

Соловей у тому радіовиступі 16 березня стверджував, посилаючись на неназваних «чиновників, які не втратили сумління», що, за його словами, насправді в Росії на той час кількість інфікованих становила 130–180 тисяч, а померли через це не менш ніж 1600 людей, але їхні смерті, заявляв політолог, приховують, записуючи інші діагнози.

Загалом у світі, за даними Центру даних про коронавірус Університету імені Джонза Гопкінза у США, на цей час підтверджений 263 071 випадок коронавірусного захворювання, з них 11 113 від нього померли, 87 351 уже видужав.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG