Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Києві оштрафував жінку на 17 тисяч гривень за порушення правил карантину


«Даблдеккер»-кав’ярню на Архітектора Городецького «захистили» маскою. Київ, 19 березня 2020 року
«Даблдеккер»-кав’ярню на Архітектора Городецького «захистили» маскою. Київ, 19 березня 2020 року

Шевченківський районний суд Києва оштрафував місцеву жительку на 17 тисяч гривень за порушення правил карантину.

«Судом було встановлено, що жителька міста Києва здійснювала продаж продуктів харчування з рук у невстановленому місці чим допустила порушення санітарно-протиепідемічних правил у період дії карантину», – повідомили в суді.

Згодом Шевченківський районний суд уточнив, що накладений розмір адміністративного штрафу у справі про порушення правил карантину людей є мінімальним.

«Шевченківський районний суд міста Києва притягнув до відповідальності особу, яка не відноситься до соціально незахищеної верстви населення, не є особою похилого віку та здійснювала торгівлю фруктами та овочами в значній кількості», – розповіли в суді.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і щоб не допустити її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня.

17 березня Верховна Рада ухвалила закони, спрямовані на боротьбу з коронавірусом. Адміністративний штраф за порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм становитиме від 17 тисяч до 170 тисяч гривень.

За порушення правил та норм, встановлених для запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, «якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань», передбачений штраф від 17 тисяч до 51 тисячі гривень, арештом на строк до шести місяців, обмеженням або позбавленням волі на строк до трьох років.

Якщо наслідком таких порушень стала смерть людини чи інші тяжкі наслідки, порушнику загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG