Доступність посилання

ТОП новини

COVID-19: у «ЄС» вимагають скасувати зупинку метро


Мер Києва Віталій Кличко заявив 17 березня, що столичний метрополітен зупинить роботу о 23-й годині
Мер Києва Віталій Кличко заявив 17 березня, що столичний метрополітен зупинить роботу о 23-й годині

Опозиційна партія «Європейська солідарність» заявляє про підтримку карантинних заходів, але виступає проти заборони роботи метро.

Партія, заснована п’ятим президентом України Петром Порошенком, стверджує, що влада не змогла обґрунтувати закриття метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі.

«Ми цілком поділяємо жорсткі заходи щодо запровадження карантину і самоізоляції громадян, при цьому ще раз звертаємо увагу команди (президента України Вололдимира – ред.) Зеленського, що метро продовжує працювати в усіх європейських країнах, що потерпають від пандемії. В європейських столицях в метро роздають захисні маски, діють правила дезинфекції, жорсткі обмеження пасажирів (пересуваються тільки ті громадяни, які змушені працювати не дистанційно, зокрема, й лікарі), дотримується дистанція між громадянами. Якщо в Києві зупиниться метро, як медики, працівники критичної інфраструктури та виробництв зможуть діставатися робочих місць?» – йдеться в заяві.

У партії стверджують, що закриття метро призведе до колапсу наземної транспортної інфраструктури, призведе до ще більшого скупчення людей в наземних видах транспорту, а відтак – до нових ризиків зараження.

«Звертаємося до команди Зеленського із закликом переглянути рішення про закриття метро і впровадити лише адекватні зміни в його роботі на час карантину, впровадити санітарні дезинфікуючі заходи, інший регламент, який в ці дні застосовують в інших європейських столицях», – заявляють члени політичної сили.

Мер Києва Віталій Кличко заявив 17 березня, що столичний метрополітен зупинить роботу о 23 годині цього дня.

Читайте також: Харків закриває метро до 3 квітня – міська рада

Увечері 16 березня Кабінет міністрів вирішив зупинити роботу метро в Києві, Харкові та Дніпрі для запобігання поширенню хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом. Крім того, з 18 березня зупиняться залізничні, авіаційні та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня.

Наразі в Україні офіційно сім підтверджених випадків захворювання на COVID-19, одна людина померла.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG