Доступність посилання

ТОП новини

Київ: міська влада забороняє роботу всіх ринків на час карантину


Житні ринок, Київ, січень 2017 року
Житні ринок, Київ, січень 2017 року

Київська міська державна адміністрація забороняє роботу ринків усіх типів на період карантину, повідомив на брифінгу 17 березня перший заступник міського голови Микола Поворозник.

За його словами, комісія з технічної безпеки та надзвичайних ситуацій змінила своє попереднє рішення про максимальне обмеження роботи ринків.

«Уточнення, які були зроблені на комісії ТБНС міста: продуктовим ярмаркам та ринкам заборонено проводити роботу у період обмежувальних та профілактичних заходів», – сказав Поворозник.

Він додав, що рішення стосується ринків усіх типів. На питання про те, коли ринки мають зупинити роботу, чиновник уточнив, що зазвичай рішення комісії набуває чинності з опівночі наступного дня після ухвалення.

«Є різночитання протоколу від вчорашнього числа, сьогодні є пряма заборона - з завтрашнього дня ці ринки працювати не будуть. Контролюють районні адміністрації, санітарно-епідеміологічні служби, Національна поліція», – сказав він.

17 березня комісія з технічної безпеки та надзвичайної безпеки при КМДА також постановила звернутися до столичних університетів з вимогою обмежити для студентів доступ до гуртожитків.

У Києві з 12 березня запровадили обмежувальні заходи з метою попередження розповсюдження коронавірусу, зокрема, дитсадки, школи і університети закриті на карантин.

Читайте також: Штрафи, обмеження, в’язниця. Що ухвалила Рада для боротьби з коронавірусом​

Увечері 16 березня Кабінет міністрів вирішив зупинити роботу метро в Києві, Харкові та Дніпрі для запобігання поширенню хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом. Крім того, з 18 березня зупиняться залізничні, авіаційні та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня.

Наразі в Україні офіційно сім підтверджених випадків захворювання на COVID-19, одна людина померла.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG