Доступність посилання

ТОП новини

У ДСНС повідомили, як будуть інформувати про коронавірус


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У Державній службі з надзвичайних ситуацій повідомили, як будуть надавати населенню України важливу інформацію на час карантину через коронавірус.

Відтепер важливу інформацію щодо дій населення на час оголошення карантину можна буде почути двічі на день (вранці і ввечері) на вулицях у кожному регіоні країни. Спеціальні автомобілі ДСНС, обладнані гучномовними пристроями, транслюватимуть аудіозвернення із закликом дотримуватися санітарно-гігієнічних норм і правил, спрямованих на запобігання зараженню коронавірусною інфекцією, повідомили в службі.

За цим повідомленням, зокрема, в Миколаївській області працює 21 така машина, в обласному центрі і чотирьох містах області. На Закарпатті центральними вулицями обласного і районних центрів їздить 15 таких машин, у Чернівецькій області 13 – 2 в обласному центрі і 11 у районах. У Кіровоградській області їх 22 – по одній у кожному районі і 2 в обласному центрі Кропивницькому. В Києві має працювати 8 таких машин. У Сумській області їх 19, у Донецькій 13, у Луганській 5, в Івано-Франківській 16, у Тернопільській 18, у Житомирській 20, у Полтавській 29.

Також у взаємодії із місцевими органами виконавчої влади інформування людей здійснюється через засоби масової інформації та системи централізованого оповіщення цивільного захисту, повідомляють у ДСНС.

Загалом в Україні на цей час є 26 підтверджених випадків коронавірусного захворювання COVID-19, із них три людини померли, одна вже видужала. Через розповсюдження вірусу надзвичайну ситуацію регіонального рівня природного характеру оголосили вже в чотирьох областях України: Дніпропетровській, Чернівецькій, Житомирській і Київській.

Загалом у світі, за даними Центру даних про коронавірус Університету імені Джонза Гопкінза у США, на цей час підтверджені 247 400 випадків коронавірусного захворювання, з них 10 067 від нього померли, 86 037 уже видужали. Всесвітня організація охорони здоров’я наводить менші цифри: 209 839 зареєстрованих випадків і 8 778 смертей.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG