Доступність посилання

ТОП новини

Абрамович офіційно продав футбольний клуб «Челсі»


Раніше угоду схвалив уряд Великої Британії й керівництво англійської Прем’єр-ліги
Раніше угоду схвалив уряд Великої Британії й керівництво англійської Прем’єр-ліги

Російський мільярдер Роман Абрамович офіційно продав англійський футбольний клуб «Челсі» консорціуму Тодда Белі, повідомляє Companies House (Єдиний державний реєстр юридичних осіб Великої Британії).

Раніше угоду схвалив уряд Великої Британії й керівництво англійської Прем’єр-ліги. Повідомляється, що влада країни отримала юридичні гарантії того, що Абрамович не отримає вигоди від продажу «Челсі». Активи російського мільярдера у Великій Британії перебувають під санкціями через масштабне російське військове вторгнення в Україну.

Сума операції складає 4,25 мільярда фунтів стерлінгів – це близько 5 мільярдів євро. Повідомляється, що ці кошти направлять на благодійність.

Тодд Белі – співвласник бейсбольної команди «Лос-Анджелес Доджерс». Крім нього, в угоді беруть участь американський бізнесмен Марк Волтер, швейцарський мільярдер Хансйорг Віс й інвестиційна компанія Clearlake Capital.

Абрамович придбав «Челсі» у 2003 році за 140 мільйонів фунтів. За нього команда виграла 21 трофей. Журнал Forbes писав, що клуб винен мільярдеру два мільярди доларів.

Роман Абрамович регулярно займав високі місця у рейтингу найбагатших людей планети. Його називали олігархом, близьким до президента Росії Володимира Путіна, хоча сам він це заперечує і у російському політичному житті не бере участі.

XS
SM
MD
LG