Доступність посилання

ТОП новини

Депутат ОПЗЖ Абрамович заперечує, що організував чартер для вивезення родин однопартійців та партнерів


Народний депутат Ігор Абрамович
Народний депутат Ігор Абрамович

Народний депутат із фракції «Опозиційна платформа – За життя» Ігор Абрамович переконує, що не замовляв чартерний літак на 50 людей для перельоту до Відня. Раніше видання «Українська правда» з посиланням на кілька джерел, близьких до ОПЗЖ, повідомило, що «цей борт має вивезти з Києва у Відень родичів однопартійців, а також бізнес-партнерів Абрамовича».

«Я дізнався про це також із засобів масової інформації. Ви бачите, де я», – сказав Абрамович у коментарі Радіо Свобода у кулуарах парламенту.

Водночас Абрамович підтвердив, що в понеділок, 14 лютого, його не було в Україні. «Я сьогодні (15 лютого – прим. ред.) прилетів», – заявив депутат.

Раніше «Українська правда» повідомила, що українські бізнесмени та депутати залишають Україну чартерними рейсами. Лише за неділю, за даними журналістів, з Києва вилетіло близько 20 чартерів та приватних літаків, серед яких – борти Ріната Ахметова, Бориса Колеснікова, Віктора Пінчука, Олександра Ярославського, Вадима Столара (ОПЗЖ) та інших, пише видання.

Самого Абрамовича ЗМІ пов’язують із олігархами Павлом Фуксом та Віталієм Хомутинніком. Бізнес-зв’язки з Хомутинніком Абрамович визнає, із Фуксом – заперечує.

Улітку минулого року журналісти програми «Схеми» з’ясували, що він надав статус «приймальні народного депутата» будівлі у центрі Києва, де зареєстрована пов’язана із ним компанія «Інтер Енерджи Груп». Така практика, на думку опитаних журналістами юристів, може ускладнити гіпотетичне проведення слідчих дій в приміщенні, в разі якщо ця компанія фігуруватиме у кримінальному провадженні – адже обшук в приймальні депутата має бути погоджений генеральним прокурором.

Тоді Абрамович підтвердив, що офіс пов’язаного з ним бізнесу та його приймальня як депутата знаходяться за однією адресою, але запевнив журналістів, що це різні приміщення. І пообіцяв вказати на сайті Верховної Ради, в якому саме приміщенні за цією адресою знаходиться його приймальня. Відтоді цієї інформації на сайті парламенту так і не з’явилося.

XS
SM
MD
LG