Доступність посилання

ТОП новини

В Афганістані таліби захопили в заручники понад 100 людей – ЗМІ


Викрадення сталося біля району Хан-Абад у проінції Кундуз (на фото)
Викрадення сталося біля району Хан-Абад у проінції Кундуз (на фото)

Учасники угруповання «Талібан» зупинили три автобуси на дорозі біля району Хан-Абад на півночі Афганістану та захопили пасажирів у заручники. Про це повідомляє інформаційна агенція Associated Press.

Голова ради провінції Кундуз Мухаммад Юсуф Аюбі припускає, що таліби шукали працівників державних органів або силових відомств.

За даними місцевої поліції, пасажири були з провінцій Бадахшан і Тахар, вони прямували до столиці Кабулу. Представники влади вважають, що в заручниках «Талібану» опинилися понад 100 людей, серед них жінки та діти.

Таліби наразі не висували умов звільнення заручників. Зазначається, що територія, де сталося викрадення, знаходиться під їхнім контролем.

Читайте також: «Талібан» захопив військову базу афганської армії»

Напередодні президент Афганістану Ашраф Гані оголосив «умовне» перемир’я за талібами з нагоди релігійного свята Ід аль-Адха. Припинення вогню мало розпочатись сьогодні, 20 серпня. Він не сказав, чи погодилася влада «Талібану» на припинення вогню.

Збройні сили та інші силові структури Афганістану після виходу з країни бойових частин країн НАТО і їхніх союзників 2014 року мусять самі воювати з рухом «Талібан» і ще з низкою противладних угруповань, але в цьому вони мають повітряну підтримку США, також у країні перебувають американські військові вже не в безпосередньо бойових функціях.

Таліби ігнорують пропозиції уряду Афганістану піти на прямі мирні переговори.

XS
SM
MD
LG