Доступність посилання

ТОП новини

В ООН повідомили про найвище число жертв в Афганістані за більш ніж два роки


Потерпілий унаслідок підриву автобуса на імпровізованій міні біля Герату, 31 липня 2019 року
Потерпілий унаслідок підриву автобуса на імпровізованій міні біля Герату, 31 липня 2019 року

Допоміжна місія ООН в Афганістані (UNAMA) повідомила, що липень став для цивільного населення Афганістану найсмертоноснішим місяцем більш як за два роки – з травня 2017-го.

За даними останнього звіту місії, за цей липень задокументовано загибель чи поранення понад 1 тисячі 500 цивільних.

Головною причиною різкого зростання числа цивільних жертв стали напади та інші дії бойовиків: понад 50 відсотків смертей і поранень спричинили імпровізовані вибухові пристрої.

Голова місії Тадаміті Ямамото закликав усі сторони не посилювати своїх воєнних операцій у сподіванні, що це зміцнить їхні позиції на переговорах про мир.

Останніми тижнями рівень насильства в Афганістані зріс: і урядові сили, і угруповання «Талібан» намагаються наростити свої здобутки в час, коли вже тривають мирні переговори.

Зокрема, 3 серпня почалося вже восьме коло переговорів між представниками талібів і США, які виступають як посередник.

За даними іншого звіту ООН, що був оприлюднений 30 липня, в Афганістані за період із 1 січня до 30 червня загинули 1 тисячу 366 цивільних, що було на 21 відсоток менше, ніж за такий самий період попереднього року.

Як мовилося в тому звіті, за згаданий період унаслідок повітряних ударів і наземних операцій афганських урядових сил загинуло більше цивільних мешканців, ніж через дії бойовиків.

XS
SM
MD
LG