Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ розповіло про кількість апаратів для штучної вентиляції легень в Україні


В Олександрівській лікарні провели показове тренування доправлення хворого на коронавірус та дезинфекції карети швидкої, Київ, 28 лютого 2020 року
В Олександрівській лікарні провели показове тренування доправлення хворого на коронавірус та дезинфекції карети швидкої, Київ, 28 лютого 2020 року

В Україні є понад 3 500 апаратів для штучної вентиляції легень, повідомив заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

«Близько 400 апаратів для штучної вентиляції легень є у відділеннях інтенсивної терапії інфекційних лікарень. Близько 3 500 апаратів є у відділеннях інтенсивної терапії, які перспективними планами перепрофілювання лікарень в подальшому можуть використовуватися для надання реанімаційної допомоги хворим на коронавірусну хворобу. У той же час ще є значна кількість апаратів для штучної вентиляції легень в операційних, де проводили планові операції», – сказав Ляшко.

Новий коронавірус SARS-CoV-2, раніше відомий як 2019-nCoV, належить до великої групи коронавірусів і викликає захворювання COVID-19. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

Станом на 24 березня в Україні зафіксували 97 випадків коронавірусу. Три людиини померли, один пацієнт одужав.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG