Доступність посилання

ТОП новини

Аваков залишиться на посаді під «персональну відповідальність» Зеленського – Арахамія


Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія
Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія

Арсен Аваков залишається на посаді міністра внутрішніх справ тимчасово під «персональну відповідальність» президента України Володимира Зеленського, заявив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія у кулуарах парламенту в коментарі Радіо Свобода.

«Мої прогнози – це вже не прогнози, а це майже факт, що Арсен Борисович тимчасово залишається під відповідальність персонально президента. Це перехідний період», – сказав Арахамія.

Він пояснив, що є два питання: бюджету і нацбезпеки, які потребують перехідного періоду.

«У нас є бюджет, і потрібен перехідний період, і там є Оксана Маркарова, вона залишається. І є національна безпека, і там є Міністерство оборони і МВС – ці два міністерства пов’язані з національною безпекою. З Міністерством оборони у нас досягнута домовленість, що міністр Полторак буде підтримувати Андрія Загороднюка, буде допомагати йому, в якості як визначаємо, домовляться... Кандидатів (на посаду голови МВС – ред.) сильних і потужних ми не знайшли за короткий час… Щодо МВС – Арсен Борисович Аваков теж буде в якості перехідного міністра зараз працювати», – сказав Арахамія.

Відповідаючи на уточнення щодо тривалості «перехідного періоду», Арахамія припустив, що може йтися про 6 місяців.

Раніше інший представник «Слуги народу» Юрій Камельчук також повідомляв, що Аваков може лишитися на «випробувальний термін».

28 серпня низка громадських організацій у спільній заяві закликали президента та його політичну силу в парламенті не перепризначати міністра внутрішніх справ Арсена Авакова на будь-які посади. Це сталося після того, як в інтерв’ю виданню «Цензор.НЕТ» бізнесмен Ігор Коломойський заявив, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков залишиться на своїй посаді. Ввечері 28 серпня під стінами Офісу президента відулася акція протесту за звільнення і проти перепризначення на нову посаду Арсена Авакова.

Аваков працює на посаді міністра внутрішніх справ із лютого 2014 року.

XS
SM
MD
LG