Доступність посилання

ТОП новини

Призначеній Росією владі Армянська рекомендують скасувати режим надзвичайної ситуації


Природа в Армянську, 13 вересня 2018 року
Природа в Армянську, 13 вересня 2018 року

Призначений Росією оперативний штаб із ситуації з викидами шкідливих речовин у місті Армянську в анексованому Росією Криму рекомендує скасувати режим надзвичайної ситуації, запроваджений 14 вересня через погіршення екологічної ситуації.

«Заступник начальника головного управління МНС Росії в республіці Крим (так Росія називає регіон після анексії – ред.) Олексій Фрідман доповів, що всі роботи, пов'язані з усуненням надзвичайної ситуації, проведені в повному обсязі», – йдеться в повідомленні підконтрольного Москві Мінінформу Криму.

Читайте також: Хто відповість за екологічну катастрофу в Армянську?

За словами керівника управління призначеного Москвою Росспоживнагляду в Криму Наталії Пеньківської, ситуація в Армянську і околицях «стабілізувалася».

«Починаючи з 16 вересня, не зареєстровано перевищення максимальних разових концентрацій забруднювальних речовин, а з 18 вересня вони не тільки нижче фонових, але і нижче середньодобових показників ГДК (гранично допустимої концентрації – ред.)», – стверджує влада.

Місто-примара Армянськ. Чому туди повертаються люди? | «Крим.Реалії» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:06:36 0:00

Російська влада окупованого Криму заявляє, що причиною викидів шкідливої речовини на півночі півострова є випаровування вмісту кислотонакопичувача, використовуваного підприємством «Кримський титан».

Водночас у Міноборони України наполягають, що викид хімічних речовин на території анексованого Криму стався через військових Збройних сил Росії, які на тренуваннях обстріляли відстійники відходів титанового й содового заводів.

13 вересня в Армянську стався повторний викид шкідливих речовин, і їхня концентрація у повітрі перевищила допустиму норму в п’ять разів.

XS
SM
MD
LG