Доступність посилання

ТОП новини

Засновника WikiLeaks Ассанжа арештували в Лондоні


У поліції заявили, що Асанж постане перед судом «якнайшвидше»
У поліції заявили, що Асанж постане перед судом «якнайшвидше»

Засновника WikiLeaks Джулліана Ассанжа заарештували в Лондоні, повідомляє поліція Великої Британії.

За повідомленнями, поліцейських запросили в посольство Еквадору, де перебував Ассанж, після того, як Еквадор ухвалив рішення відкликати його політичний притулок.

У поліції заявили, що Асанж постане перед судом «якнайшвидше».

Президент Еквадору Лені Морено заявив, що його країна відкликала притулок Ассанжа після того, як він «неодноразово порушував міжнародні конвенції».

У WikiLeaks наголосили, що Еквадор ухвалив рішення «в порушення міжнародного права».

Минулого року суд у Лондоні залишив у силі ордер на арешт засновника сайту Wikileaks. Сторона захисту просила його скасувати, оскільки Ассанжа більше не розшукувала для допиту влада Швеції.

WikiLeaks: Джуліана Ассанжа прослуховують у посольстві Еквадору – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:04 0:00

Британський суд санкціонував арешт після того, як Ассанж порушив умови звільнення під заставу в 2012 році. Засновник Wikileaks намагався уникнути екстрадиції до Швеції, де проти нього порушили кримінальну справу про зґвалтування й сексуальні домагання. Понад шість років він ховався в еквадорському посольстві в Лондоні.

У 2017 році Ассанж отримав громадянство Еквадору, але влада Великої Британії відмовилася надати йому дипломатичний статус, щоб залишити країну. У травні 2017 року справу Ассанжа в Швеції закрили. Проте британська поліція обіцяла затримати його за порушення місцевих законів, якщо він залишить територію посольства.

Засновник Wikileaks побоювався, що його можуть видати в США, де його звинувачують у розголошенні секретної інформації щодо воєн в Афганістані й Іраку.

XS
SM
MD
LG