Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський пообіцяв найближчим часом вирішити питання фінансування каналу ATR


Кримськотатарський телеканал ATR раніше заявив про блокування його рахунків і фінансування з держбюджету
Кримськотатарський телеканал ATR раніше заявив про блокування його рахунків і фінансування з держбюджету

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв найближчим часом вирішити питання фінансування кримськотатарського телеканалу ATR. Про це він сказав на форумі Age of Crimea в Києві.

«Дуже важливо забезпечувати мовлення на Крим, там людям потрібне джерело об’єктивної інформації про сучасну Україну. Канал ATR продовжить своє мовлення, ніхто не позбавить їх державної підтримки, це питання вирішиться найближчим часом», – сказав Зеленський.

10 лютого кримськотатарський телеканал ATR заявив про блокування його рахунків і фінансування з держбюджету. Через це телеканал запустив марафон #SaveATR з ефірами без ведучих і гостей.

ATR повідомив, що в 2019 році держава перерахувала телеканалу 15 мільйонів гривень підтримки 28 грудня, коли банки були закриті, і жодні операції не можна було провести. Відтак канал згідно з законом мусив повернути гроші державі.

«У 2020 році з держбюджету України на фінансування телеканалу виділено 50 мільйонів гривень. Частина цих грошей прийшла на рахунок ATR, але їх заблокувало казначейство», – повідомили на ATR.

Раніше у зв’язку з браком ресурсів телеканал ATR запустив збір коштів.

ATR отримує фінансову підтримку з державного бюджету з 2016 року за рахунок бюджетної програми розселення та облаштування кримських татар та осіб інших національностей, депортованих з території України.

З 1 квітня 2015 року ATR припинив аналогове мовлення на території анексованого Криму, оскільки йому не видали ліцензію. Мовлення відновилося з 17 червня 2015 року – телеканал переїхав до Києва.

XS
SM
MD
LG