Доступність посилання

ТОП новини

Аваков заявляє про 12 випадків коронавірусу в окупованій Горлівці


Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив 13 березня, що його відомство перевіряє інформацію про 12 випадків коронавірусу в непідконтрольній українському уряду Горлівці Донецької області. Про це він заявив на засіданні Кабінету міністрів.

Міністр уточнив, що інформація є попередньою.

Сайти, контрольовані угрупованням «ДНР», про коронавірусну інфекцію в Горлівці не повідомляють.

Коронавірусна інфекція нового типу почала поширюватися в Китаї в грудні 2019 року.

В Україні на даний час підтверджені лабораторно три випадки коронавірусного захворювання: один – у Житомирській області, два – в Чернівецькій.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції та для недопущення поширення COVID-19. Він триватиме три тижні – з 12 березня до 3 квітня.

Станом на 13 березня у світі зафіксували понад 128 тисяч випадків COVID-19 у більш як 100 країнах, свідчать дані Центру системних досліджень при Університеті Джонса Гопкінса. Кількість летальних випадків захворювання становить 4 720. Водночас понад 68 тисяч людей одужали.

Захворювання COVID-19 спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG