Доступність посилання

ТОП новини

В Азербайджані опозиційного лідера відпустили з в’язниці


Ільґар Мамедов заявляв, що справа поти нього є політично мотивованою
Ільґар Мамедов заявляв, що справа поти нього є політично мотивованою

В Азербайджані лідера опозиційної партії «Республіканська альтернатива» Ільґара Мамедова звільнили з ув’язнення після того, як він відбув понад п’ять років із семирічного терміну.

13 серпня Шекинський апеляційний суд в Азербайджані постановив, що частина невідбутого терміну має бути замінена на умовне покарання з дворічним випробувальним терміном. Також політику поки що заборонено виїжджати за межі Азербайджану.

Мамедов заявив у суді, що незадоволений цим рішенням. «Ми вимагали виправдання. Це перемога, але не повна перемога», – сказав він. Його адвокат Фуад Агаєв сказав, що подасть скаргу на рішення суду.

Мамедов був заарештований в лютому 2013 року за звинуваченням в організації заворушень в Ісмаїллі, на північний захід від Баку. Його засудили до семи років ув’язнення у березні 2014 року.

Опозиційний лідер заявляв, що справа поти нього є політично мотивованою.

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) також визнав вирок Мамедову і його справу політичними: у вердикті суду сказано, що при розгляді були порушені статті 6 Конвенції про права людини про право на свободу слова і справедливий судовий розгляд. ЄСПЛ зажадав від влади Азербайджану ще раз розглянути справу політика, а пленум Верховного суду відправив документи назад у Шекинський апеляційний суд.

XS
SM
MD
LG