Доступність посилання

ТОП новини

Британська розвідка відзначає просування ЗСУ під Бахмутом


Український танк веде вогонь по російських позиціях на передовій поблизу Бахмута Донецької області, 17 червня 2023 року
Український танк веде вогонь по російських позиціях на передовій поблизу Бахмута Донецької області, 17 червня 2023 року

У рамках свого більш широкого контрнаступу Україна активізувала атаки в районі Бахмута на Донеччині і досягає там прогресу, йдеться у повідомленні Міноборони Великобританії з посиланням на дані розвідки.

«У ході мультибригадної операції українські сили досягли прогресу як на північному, так і на південному флангах міста. Досі було мало свідчень, що Росія зберігає якісь значні оперативні резерви сухопутних військ, які можна було б використати для посилення проти численних загроз, з якими вона зараз стикається у віддалених один від одного секторах – від Бахмуту до східного берега Дніпра, між якими понад 200 км», – йдеться у звіті британської сторони.

Водночас Генштаб ЗСУ повідомив вранці, що минулої доби на Бахмутському напрямку армія РФ вела безуспішні наступальні дії в районах Міньківки, Григорівки та Богданівки Донецької області.

Напередодні речник Східного управління військ Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі телемарафону повідомив, що на бахмутському напрямку ЗСУ тримають ініціативу і продовжують штурмові дії. Він казав, що ЗСУ просунулись на 600-1000 метрів. Американський Інститут вивчення війни повідомив у щоденному огляді з посиланням на «російські джерела», що війська РФ 25 червня відбили українські атаки в районі Бахмута, водночас українські сили просунулися на південний захід від Великої Новосілки.

XS
SM
MD
LG