Доступність посилання

ТОП новини

Балуха вже етапували до Керчі – Чийгоз


Український активіст Володимир Балух
Український активіст Володимир Балух

Український активіст Володимир Балух перебуває в Керченській колонії в окупованому Криму. Про це 18 жовтня повідомив сайт проекту Радіо Свобода Крим.Реалії із посиланням на заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

Перед цим також дружина українського активіста Володимира Балуха Наталія повідомляла, що його мають етапувати в Керченську колонію.

Офіційного підтвердження від російської влади і адвокатів Балуха поки немає.

На час етапування Балух вирішив тимчасово припинити голодування. За даними адвоката Дмитра Дінзе, у Балуха після понад 200 днів голодування є підозра на виразку або панкреатит.

Перед цим підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом’якшив вирок засудженому до 5 років колонії Володимиру Балуху, засудивши його до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (це близько 4 тисяч гривень). Активіста засудили до такого тюремного терміну за сукупністю двох кримінальних справ.

Балух оголосив безстрокове голодування 19 березня 2018 року. Після місяця повної відмови від прийому їжі кримський архієпископ УПЦ КП Климент переконав Балуха вживати мінімальний набір продуктів (дві склянки вівсяного киселю, 50-70 грамів сухарів з чорного хліба і чай з медом), який підтримував «балансування на нульовій позначці».

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України, який знаходився на подвір’ї його будинку.

XS
SM
MD
LG