Доступність посилання

ТОП новини

Балуху, який голодує в Криму, обмежили можливість ознайомлення зі справою – Чийгоз


Володимир Балух голодує 152 дні в анексованому Росією Криму
Володимир Балух голодує 152 дні в анексованому Росією Криму

Українському активісту Володимирові Балуху, який 152 дні голодує в анексованому Криму, обмежили можливість ознайомлення зі змістом кримінальної справи, за якою раніше йому винесли вирок. Про це 17 серпня у коментарі проекту Радіо Свобода Крим.Реалії повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

Зокрема, за його інформацією, вже складений акт, де Балух написав свою незгоду з такими діями.

«У них є бажання швидко засудити (в апеляції – ред.) і видворити Балуха за межі Криму», – сказав Чийгоз.

Читайте також: «У селі ненавидять Володю та Україну»: як живе родина Володимира Балуха після його вироку

6 серпня Балуха доставили в ізолятор тимчасового утримання в селище Роздольне, де він продовжив ознайомлюватися з матеріалами кримінальної справи про «дезорганізацію роботи ІТТ».

Ув’язнений у Криму український активіст Володимир Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року. Український активіст за час протесту втратив 30 кілограмів ваги.

5 липня підконтрольний Росії Роздольненський районний суд засудив українського активіста Володимира Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тисяч рублів (близько чотирьох тисяч гривень).

Активіста засудили до такого тюремного терміну за сукупністю двох кримінальних справ.

Балух побажав українському народу «не здаватися» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:05 0:00

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір'ї його будинку.

XS
SM
MD
LG