Доступність посилання

ТОП новини

«Бі-бі-сі» направила офіційну скаргу до МЗС Росії через публікацію в ЗМІ даних своїх журналістів


У Росії опублікували список зі 44 співробітників «Бі-бі-сі», що працюють у московському бюро корпорації
У Росії опублікували список зі 44 співробітників «Бі-бі-сі», що працюють у московському бюро корпорації

«Бі-бі-сі» направила офіційну скаргу в Міністерство закордонних справ Росії через публікацію персональних даних співробітників корпорації, які працюють у Москві. Про це 29 грудня повідомляється на сайті британської корпорації.

25 грудня сайти pikabu.ru, segodnya.ru, а також спільнота «ВКонтакте» під назвою «За Матінку-Росію» опублікували список зі 44 співробітників «Бі-бі-сі», що працюють у Росії, включаючи їх повні імена і фотографії. Сайт segodnya.ru назвав список «Наша відповідь Чемберлену». У публікації згадувалося, що нещодавно в західних ЗМІ був опублікований список російських журналістів, а «знайти і опублікувати список їх журналістів, які працюють на території Росії і в усьому бачать змову, не складе ніяких труднощів».

Ішлося про замітку в газеті The Sunday Times, яка опублікувала фотографії восьми співробітників британського бюро російського агентства Sputnik із зазначенням їх посад. «Бі-бі-сі» не публікувала цей список. Після цього речник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що російські дипломати «опрацьовують питання контрзаходів».

«Бі-бі-сі» у своєму зверненні підкреслює, що корпорація – незалежне медіа, головний принцип якого – неупереджене та об’єктивне висвітлення подій. «Бі-бі-сі» не має впливу ні на політику британського уряду, ні на публікації інших ЗМІ, мовиться у повідомленні.

Голова Всесвітньої служби «Бі-бі-сі» Джеймі Ангус заявив: «Ми попросили російську владу розслідувати цю подію, яка не може не викликати тривогу. Безпека наших співробітників в Москві є нашим пріоритетом. Для нашої аудиторії у Великобританії і по всьому світу важлива робота, яку московське бюро «Бі-бі-сі» виконує протягом багатьох років».

Прес-секретар президента Дмитро Пєсков сказав 28 грудня, що Кремль не схвалює публікацію персональних даних співробітників «Бі-бі-сі», але ставиться до цього «з розумінням».

XS
SM
MD
LG