Доступність посилання

ТОП новини

У Бєлгородській області РФ тривають бої


Наслідки обстрілу в Бєлгшородській області РФ, ілюстративне фото
Наслідки обстрілу в Бєлгшородській області РФ, ілюстративне фото

На кордоні України з російською Бєлгородською областю 19 березня тривали бої, повідомляють російські провоєнні телеграм-канали і «Російський добровольчий корпус» та інші добровольчі формування, які воюють на боці України і складаються переважно з росіян.

Керівник штабу РДК з позивним Фортуна в ефірі українського телемарафону 19 березня заявив, що «триває розвиток наступальних дій та просування по всій лінії зіткнення» в прикордонних з Україною регіонах Росії – Курській та Бєлгородській областях. У телеграм-каналі РДК опубліковано відео бою, зняте, як стверджується, в селі Козинка – воно розташоване неподалік кордону в Бєлгородській області. Минулого тижня, як стверджувало російське Міноборони, українські військові намагалися взяти це село, але атака була відбита.

Російський телеграм-канал «Рибар» підтверджує, що «сутички тривають у районі Козинки», неподалік храму Івана Богослова. Цей храм розташований менш ніж за кілометр від кордону, на російській території. Про бій у селі пишуть також інші російські провоєнні блогери.

Також, як стверджується, із системи залпового вогню був обстріляний розташований неподалік районний центр Грайворон. Після обстрілу там немає електрики.

Загалом, як зазначає видання «Можем объяснить», за тиждень у Бєлгородській області внаслідок обстрілів та боїв загинули 16 людей, а близько 100 зазнали поранень. За інформацією губернатора Бєлгородської області Вʼячеслава Гладкова, чотири особи постраждали сьогодні в селищі Розумне після повітряної атаки, відповідальність за яку він поклав на ЗСУ. Серед постраждалих – двоє підлітків.

Уранці 19 березня Гладков заявив, що з Бєлгорода та прикордонних районів області буде евакуйовано 9 тисяч дітей.

Міноборони Росії сьогоднішні повідомлення про бої не коментувало. Вранці 19 березня воно повідомило, що «в прикордонних районах України поряд із населеним пунктом Козинка Бєлгородської області» було вбито до 40 українських військових. Під час активних бойових дій оперативно перевірити твердження сторін неможливо.

Після початку російського широкомасштабного вторгнення в Україну Бєлгородська область РФ зазнавала обстрілів, а в травні-червні 2023 року на її територію на деякий час проникли загони РДК. Нові спроби прориву кордону розпочалися на початку минулого тижня. У Головному управлінні розвідки України заявляють, що РДК та споріднені формування (легіон «Свобода Росії», «Сибірський батальйон») діють самостійно, але українські військові надають їм підтримку. Президент Росії Володимир Путін за останні дні двічі закликав розправитись із бійцями цих формувань, назвавши їх зрадниками.

Форум

XS
SM
MD
LG