Доступність посилання

ТОП новини

У Білорусі почався суд проти головного редактора порталу tut.by Марини Золотової 


Марина Золотова залишається єдиною обвинуваченою в «справі БелТА»
Марина Золотова залишається єдиною обвинуваченою в «справі БелТА»

У суді Заводського району білоруської столиці Мінська сьогодні почався кримінальний процес проти головного редактора порталу tut.by Марини Золотової. Вона залишається єдиною обвинуваченою в «справі БелТА». За версією слідства, вона допустила «злочинну бездіяльність» як керівник сайту.

Слідчі стверджують, що з 4 січня 2017 року до 23 липня 2018 року співробітники порталу tut.by незаконно користувалися паролями до платної підписки агентства «БелТА».

Марина Золотова як керівник tut.by повідомила суду, що провину не визнає.

«Я вважаю, що в моїх діях немає складу злочину», – сказала вона.

«Справа БелТА» почалася 7 серпня 2018 року з обшуків у редакціях порталу tut.by i БелаПАН, а також в квартирах деяких редакторів і журналістів видань.

Того ж дня були затримані головний редактор tut.by Марина Золотова , редактори порталу Анна Колтигіна, Галина Власик і Анна Ермаченок , головний редактор БелаПАН Ірина Левшина і міжнародний оглядач цього інформагентства Тетяна Коровенкова. Крім того, правоохоронці також затримали кореспондента радіостанції «Німецька хвиля» Павлюка Биковського і редактора інтернет-сайту газети «Білоруси і ринок» Олексія Жукова.

Всіх затриманих журналістів і редакторів згодом відпустили після низки допитів в слідчому комітеті.

Загальна причина затримання журналістів – несанкціонований доступ до комп’ютерної інформації. Більшість з них підозрювали в тому, що журналісти користувалися доступом до інформації державного інформаційного агентства БелТА, не придбавши доступу до платного контенту, а отримали пароль іншим шляхом.

XS
SM
MD
LG