Доступність посилання

ТОП новини

У Білорусі затримали головного редактора агентства «БелаПАН»


Ірина Левшина
Ірина Левшина

У Білорусі затримали головного редактора інформаційного агентства «БелаПАН» Ірину Левшину, повідомляє Білоруська служба Радіо Свобода.

У компанії «БелаПАН» повідомили, що Левшина сьогодні не вийшла на роботу.

Про затримання Левшиної повідомили в телеграм-каналі Слідчого комітету Білорусі.

«У кримінальній справі про несанкціонований доступ до комп’ютерної інформації затримана головний редактор ЗАТ «БелаПАН» Ірина Левшина. З нею проводяться слідчі дії», – мовиться в повідомленні.

Читайте також: «Справа журналісток» у Білорусі: слідчі дії паралізували працю двох незалежних ЗМІ

Крім того, 8 серпня в Білорусі затримали чотирьох журналістів видання Realt.by.

Напередодні обшуки відбулися в редакціях недержавного новинного порталу TUT.BY й інформаційного агентства «БелаПАН». Вони проводилися в рамках розслідування справи про незаконний доступ до платної інформації державного агентства «БелТА».

7 серпня затримали щонайменше п’ятьох журналістів, ще п’ятьох допитали. У разі засудження журналістам загрожує до двох років позбавлення волі. Новинні агенції «БелаПАН» і TUT.BY заперечують причетність їхніх журналістів до будь-якої незаконної діяльності.

Обшуки в редакціях «БелаПАН» і TUT.BY також засудили правозахисний центр «Весна», білоруська асоціація журналістів і білоруський ПЕН-центр. У спільній заяві вони назвали дії правоохоронних органів надмірними і такими, що грубо порушують свободу слова.

XS
SM
MD
LG