Доступність посилання

ТОП новини

В анексованому Криму після 5 діб арешту вийшов на свободу активіст Белялов


Осман Белялов після звільнення, Сімферополь, 19 вересня 2018 року
Осман Белялов після звільнення, Сімферополь, 19 вересня 2018 року

У Сімферополі, в анексованому Росією Криму 19 вересня після п'яти діб адмінарешту вийшов на свободу активіст «Кримської солідарності» Осман Белялов, повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода Крим.Реалії.

Белялова зустрічали рідні, друзі, активісти. Він заявив, що вважає свій арешт «правовим свавіллям» і методом «боротьби з неугодними».

«Це ж не поодинокий випадок, коли нас судить одна держава за те, що відбувалося у правовому полі іншої держави. Вони називають це боротьбою з екстремізмом, але по суті просто прибирають людей, неугодних владі», – сказав Белялов.

Активіст подякував присутнім, розповів, що захворів у спецприймальнику, але в цілому почуває себе нормально.

Підконтрольний Кремлю Бахчисарайський міський суд відправив активіста «Кримської солідарності» Османа Белялова під адміністративний арешт на п’ять діб за звинуваченням у «публічному демонструванні символіки забороненої організації і масовому розповсюдженні екстремістських матеріалів».

Перед цим у будинку активіста російські силовики провели обшук. На момент обшуку Белялова не було вдома. Після обшуку затримали і незабаром відпустили батька Белялова.

Міністерство закордонних справ України засудило обшуки в будинку Белялова.

За даними ООН, за перші півроку 2018-го російські силовики провели в анексованому Криму втричі більше обшуків, ніж торік, і потерпали від них в основному кримські татари.

XS
SM
MD
LG