Доступність посилання

ТОП новини

Дипломатичних засобів змусити Путіна припинити війну наразі немає – Бербок


Наразі немає дипломатичних засобів змусити президента Росії Володимира Путіна припинити війну в Україні, каже Анналена Бербок
Наразі немає дипломатичних засобів змусити президента Росії Володимира Путіна припинити війну в Україні, каже Анналена Бербок

Наразі немає дипломатичних засобів змусити президента Росії Володимира Путіна припинити війну в Україні, зазначила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок під час години запитань і відповідей у Бундестазі.

«Було б добре, якби війна якимось чином закінчилася, але якщо Україна припинить боронитися зараз, це означатиме кінець України, а не війни, війна буде продовжена через атаки на інші країни», – заявила Бербок.

Вона додала, що наразі, «на відміну від часів «холодної» війни, не працює «гаряча лінія» між США, НАТО та Кремлем, адже Путін оголосив Альянс своїм головним ворогом».

Глава МЗС зазначила, що «бажала б мати дипломатичні інструменти, за допомогою яких можна було б переконати Путіна припинити воювати, але наразі всі бачать лише те, що відбувається щодня, коли Росія невпинно бомбардує українські міста».

Глава МЗС повторила тезу про «необхідність якнайшвидше знайти засоби ППО для України, які треба шукати по всьому світу». При цьому вона нагадала, що «більшість систем, які наразі має Україна, походять саме з Німеччини – Iris-T, Patriot тощо. Берлін, запевнила, Бербок,» веде конфіденційні перемовини з багатьма країнами, деякі з них, можливо, могли б передати системи Patriot не напряму, а через треті крани».

Глава МЗС також підкреслила, що «немає загрози того, що підтримка з боку НАТО припиниться», у тому числі незалежно від результатів виборів у США.

Форум

XS
SM
MD
LG