Доступність посилання

ТОП новини

Білорусь: Тихановську планують заочно судити, коли вона буде в Давосі


Світлана Тихановська стане першою представницею Білорусі на Давоському форумі за 30 років
Світлана Тихановська стане першою представницею Білорусі на Давоському форумі за 30 років

Заочний суд над фігурантами «справи Координаційної ради» Світланою Тихановською, Ольгою Ковальковою, Сергієм Ділевським, Марією Мороз і Павлом Латушком почнеться 17 січня о 10 годин в Мінському міському суді – про це посилається білоруська служба Радіо Свобода з посиланням на Верховний суд Білорусі.

Лідерку білоруської опозиції Світлану Тихановську в Білорусі звинувачують за кількома статтями Кримінального кодексу: державна зрада, масові заворушення, створення екстремістського формування, розпалювання ворожнечі, змова з метою захоплення влади, заклики до санкцій.

Голову Народного антикризового проводу Павла Латушка звинувачують у закликах до санкцій, розпалюванні ворожнечі, отриманні хабара та створенні екстремістської організації.

У прокуратурі заявили, що «Тихановська, Мороз, Ковалькова, Латушко і Ділевський у різний час вступили в таємну злочинну змову, в тому числі з іншими особами, з метою захоплення державної влади».

Тихановська, зазначили в прокуратурі, перебуваючи на території Литви, «оголосила себе переможницею останніх виборів президента Республіки Білорусь і єдиним національним лідером, обраним білоруським народом».

Суд буде проходити заочно, оскільки всі фігуранти справи перебувають за межами Білорусі. Їхню справу розслідували в рамках «спецрозслідування». При цьому обвинуваченим наказали взяти із собою посвідчення особи та з’явитися до суду.

У дні, коли розпочнеться суд над Тихановською, вона буде на Міжнародному економічному форумі в Давосі, який пройде 16-20 січня.

Тихановська стане першою представницею Білорусі на цій події за 30 років. Востаннє Станіслав Шушкевич представляв Білорусь у Давосі в 1992 році.

XS
SM
MD
LG