Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ стверджує, що бойовик направляв зброю на автомобіль спостерігачів


Патруль благополучно повернувся на базу в Луганську
Патруль благополучно повернувся на базу в Луганську

Бойовик підтримуваного Росією угруповання «ЛНР» 13 серпня направляв зброю на автомобіль спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі, повідомила прес-служба організації.

В ОБСЄ заявили, що п’ять співробітників місії на двох броньованих автомобілях прибули до логістичного комплексу, розташованого на західній околиці населеного пункту Сміле, що в 31 кілометрі на північний захід від Луганська.

Спостерігачі стверджують, що ззовні біля комплексу бачили дві нерухомі вантажівки («КамАЗ») з критими вантажними відсіками, а також 15 чоловіків, у сімох із них була зброя (типу АК). За їхніми словами, чоловіки стояли між вантажівками і воротами комплексу. Двоє членів патруля СММ вийшли з автомобілів та пройшли до воріт комплексу для того, щоб зустрітися там із членом збройних формувань.

Тим часом одна з вантажівок поїхала звідти. Спостерігачі заявляють, що коли вони на шляху до воріт проходили повз другу вантажівку, яка там стояла, один із чоловіків (віком від 40 до 49 років) зайняв позицію біля вантажівки, орієнтовно за чотири метри від автомобілів СММ, та зняв із запобіжника зброю (типу АК), яку він тримав біля себе на рівні талії.

«Потім чоловік спостерігав за автомобілями СММ упродовж усього часу, що патруль Місії перебував на місці події. О 11:03, залишаючи цей район, члени патруля Місії бачили, як чоловік спустився на коліно та направив зброю на автомобілі СММ, що від’їжджали. На той момент автомобілі були на відстані приблизно п’яти метрів від чоловіка», – зазначили в СММ ОБСЄ.

У місії повідомили, що о 12:02 патруль повернувся на базу в Луганську.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати лише російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG