Доступність посилання

ТОП новини

У Брюсселі 17 жовтня відбудеться засідання комісії Україна-НАТО


Засідання відбедеться завтра у Брюсселі
Засідання відбедеться завтра у Брюсселі

У Брюсселі 17 жовтня відбудеться чергове засідання комісії Україна-НАТО, повідомила прес-служба міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

У засіданні зокрема візьмуть участь генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, голова місії України при НАТО Вадима Пристайко та 29 послів країн-учасниць Північно-атлантичного союзу.

«В рамках засідання комісії Вадим Черниш окреслить поточну гуманітарну ситуацію на Донбасі, поточну ситуацію з відновлення критично-важливої інфраструктури та наслідки агресії Російської Федерації на сході України», – зазначили у міністерстві.

Читайте також: Паспорти розбрату і вигнання консулів: чого далі очікувати у відносинах Києва і Будапешта

15 жовтня з генсеком НАТО зустрівся міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Особливе партнерство України і НАТО сприяє євроатлантичній безпеці, а НАТО підтримує суверенітет та територіальну цілісність України", – зазначили у прес-службі Альянсу.

Розвиток відносин між Україною і НАТО намагається блокувати Угорщина. Між Будапештом і Києвом існрує ряд суперечок, зокрема, навколо українських законів про освіту і державну мову.

Ще один скандал розгорівся у вересні через поширене в соцмережах та ЗМІ відео, як в одному з консульств Угорщини на Закарпатті масово видають угорські паспорти українським громадянам, а також інструктують приховувати цей факт від української влади, призвело до різких політичних заяв як в Україні, так і в Угорщині.

В результаті Україна оголосила персоною "нон-ґрата" консула Угорщини у Берегово.

XS
SM
MD
LG