Доступність посилання

ТОП новини

Британія: медсестру, визнану винною у вбивстві немовлят, засудили до довічного ув’язнення


Люсі Летбі відмовилася бути присутньою в залі суду під час оголошення вироку
Люсі Летбі відмовилася бути присутньою в залі суду під час оголошення вироку

Суд Манчестера засудив 33-річну медсестру Люсі Летбі до довічного ув’язнення без права на помилування чи дострокове звільнення, повідомляють британські медіа.

«Це була жорстока, розважлива та цинічна кампанія з убивства дітей, яка торкнулася найменших і найвразливіших із них. Ви робили так, щоб обмеження життєдіяльності та її причини не були очевидними», – заявив суддя Джеймс Госс, виносячи вирок, цитує BBC.

Летбі відмовилася бути присутньою в залі суду під час оголошення вироку. Міністр юстиції Великої Британії Алекс Чок, коментуючи це, назвав її «не лише вбивцею, а й боягузкою».

«Її неспроможність подивитися в обличчя родинам своїх жертв – відмова вислухати їхні свідчення про наслідки для них і осуд суспільства – є останньою образою. Ми розглядаємо зміни в законодавстві, які б зобов’язали злочинців бути присутніми на оголошенні вироку», – заявив Чок.

Люсі Летбі визнали винною у вбивствах немовлят минулого тижня, попри її заяви про невинуватість.

BBC також повідомляє, що керівництво лікарні, де відбувалися вбивства, вчасно не розслідувало звинувачення на адресу медсестри і намагалося змусити лікарів замовкнути. Зокрема, керівник лікарні зажадав від лікарів письмово вибачитись перед Летбі та припинити висувати проти неї звинувачення.

Читайте також: «Домовини не було, яму викопали в садочку – так і поховали сина». Історії чотирьох дітей, яких убила Росія

Крім того, за даними видання, про смерті немовлят належним чином не повідомлялося, внаслідок чого структури Національної системи охорони здоров’я Великої Британії не змогли звернути увагу на надзвичайно високий рівень смертності у лікарні.

Летбі стала четвертою жінкою у Великій Британії, яка отримала довічний термін.

XS
SM
MD
LG