Доступність посилання

ТОП новини

Російська ППО «втрачає здатність прикривати Крим» – британська розвідка


Супутникові знімки, зроблені над аеродромом Бельбек 16 травня, після ударів ракетами ATACMS, також показують сліди пожежі в районі стоянки літаків Су-27, Су-30 і Міг-31 (фото – Maxar Technologies), фото ілюстративне
Супутникові знімки, зроблені над аеродромом Бельбек 16 травня, після ударів ракетами ATACMS, також показують сліди пожежі в районі стоянки літаків Су-27, Су-30 і Міг-31 (фото – Maxar Technologies), фото ілюстративне

Успішні атаки ЗСУ на Крим призвели до того, що «російська ППО втрачає здатність ефективно прикривати свої об’єкти на окупованому півострові», йдеться у новому звіті Міністерства оборони Британії.

Британська розвідка оцінила останні удари по об’єктах російських окупантів у Криму, які здійснили ЗСУ. Так, у Міноборони Британії кажуть, що «14 травня внаслідок атаки були знищені елементи батареї C-400 на аеродромі Бельбек, включаючи радар і пускові установки». Також щонайменше два літаки МіГ-31 були знищені на землі.

«Це вже четвертий випадок за останній місяць, коли Росія втрачає свої засоби ППО. Також раніше ЗСУ здійснили успішні атаки на радіолокаційну станцію на горі «Ай-Петрі», а також на аеродром Джанкой», – нагадують розвідники.

У Міноборони Британії наголосили, що «ці дії українських захисників призводять до погіршення здатності Росії захищати повітряний простір навколо Криму». Розвідка припускає, що «РФ буде змушена розосередити повітряні засоби або ризикувати втратою більшої кількості літаків чи передислокували засоби ППО з інших напрямків».

«Крім того, через розосередження літаків дальньої розвідки А-50 окупантам доведеться збільшувати кількість льотних годин і частоту вильотів винищувачів. Це своєю чергою призведе до збільшення проблем з технічним обслуговуванням їхніх літаків», – підсумували у розвідці.

Починаючи з серпня 2022 року у Криму майже щодня чути звуки вибухів. В інтерв’ю Радіо Свобода в серпні минулого року очільник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Кирило Буданов заявив про здатність українських сил досягти будь-якої точки окупованого Криму для ураження противника. За його словами, для деокупації Криму є багато різних варіантів, але «без військових, бойових дій це неможливо».

Форум

XS
SM
MD
LG