Доступність посилання

ТОП новини

Британія запровадила санкції щодо трьох російських авіакомпаній


Санкції запроваджені щодо «Аерофлоту», авіакомпаній «Росія» та «Уральські авіалінії»
Санкції запроваджені щодо «Аерофлоту», авіакомпаній «Росія» та «Уральські авіалінії»

Влада Великобританії запровадила санкції щодо трьох російських авіаперевізників – «Аерофлот», авіакомпанії «Росія» та «Уральські авіалінії», повідомляє пресслужба британського уряду.

«Державний «Аерофлот», найбільша авіакомпанія Росії, «Уральські авіалінії» та «Россия» тепер не зможуть продати свої невикористані, вигідні посадкові місця в аеропортах Великобританії, що не дасть Росії заробити приблизно 50 мільйонів фунтів стерлінгів», – йдеться у повідомленні.

Після масштабного військового вторгнення Росії в Україну США і країни Євросоюзу раніше оголосили про закриття неба для російських літаків; компанії Airbus і Boeing припинили обслуговувати літаки російських компаній і постачати запчастини до Росії; від роботи з російськими перевізниками відмовилися деякі компанії, що надають літаки в лізинг.

Після цього Росавіація рекомендувала російським авіакомпаніям призупинити всі вантажні й пасажирські рейси за кордон через «високий рівень ризику затримання або арешту повітряних суден російських авіакомпаній за кордоном».

XS
SM
MD
LG