Доступність посилання

ТОП новини

«Часів Яр тримається» – речник ОСУВ «Хортиця»


Український танк в околицях Часового Яру, Донецька область, фото ілюстративне
Український танк в околицях Часового Яру, Донецька область, фото ілюстративне

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) «Хортиця» впродовж останніх днів ситуація ускладнилася, але є контрольованою, повідомив речник угруповання військ «Хортиця» підполковник Назар Волошин.

«Часів Яр тримається. Ситуація контрольована, противника в місті немає. Штурмові групи заїжджають на бойових машинах піхоти, атакують за підтримки дронів і артилерії... Для обстрілу Часового Яру та Бахмутського напрямку загалом російська армія використовує боєприпаси північнокорейського та китайського виробництва», – розповів Волошин в ефірі загальнонаціонального телемарафону 21 квітня.

Він додав, що «останнім часом дуже набридає авіація, яка закидає наші позиції як керованими авіабомбами, так і ФАБами».

Аналітики проєкту DeepState кілька разів повідомляли про просування військ РФ у Часовому Яру, східніше міста та у Богданівці на північний схід від нього. У ніч проти 15 квітня DeepState повідомили про нове просування сил РФ східніше Часового Яру.

Про те, що російські солдати дійшли до крайніх будинків у східній частині міста, писав у своєму звіті 14 квітня американський Інститут вивчення війни (ISW).

Як повідомив днями головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський, вище російське військове керівництво поставило задачу своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня.

Форум

XS
SM
MD
LG