Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ: ситуація біля Часового Яру залишається контрольованою – сил РФ немає на околицях та всередині міста


Проєкт DeepState у ніч проти 9 квітня повідомив, що армія Росії просунулась у Богданівці та на схід від Часового Яру на Бахмутському напрямку. Фото ілюстративне
Проєкт DeepState у ніч проти 9 квітня повідомив, що армія Росії просунулась у Богданівці та на схід від Часового Яру на Бахмутському напрямку. Фото ілюстративне

Ситуація біля міста Часів Яр на Донеччині залишається контрольованою – російських військ немає на околицях та всередині міста, заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) «Хортиця» підполковник Назар Волошин.

«Ситуація контрольована підрозділами ЗСУ наразі. Противника ні в місті, ні на околицях немає. Проте ворог і сьогодні, і вчора використовував перевагу в повітрі у ракетах, артилерійських припасах великих калібрів, і він намагається досягти своєї мети – виходу на межі Донецької області. Тактика незмінна – велика кількість піхоти і штурмові дії. Зокрема, штурмові групи заїжджають на бойових машинах піхоти, атакують і за підтримки артилерії, і авіації», – розповів він в ефірі національного телемарафону.

За його словами, російські війська час від часу стягують у цей район велику кількість артилерії, незважаючи на «нашу широкомасштабну контрбатарейну боротьбу».

«Тактична авіація (РФ - ред.) закидує КАБами. Більша частина з яких припадає на Часів Яр, руйнуючи інфраструктуру, руйнуючи все, що є на їхньому шляху. Ворог намагається підвести максимально підвести своїх воїнів до лінії зіткнення, щоб вони перейшли до штурмів, але українські захисники роблять усе можливе й неможливе, відбиваючи ці штурми», – сказав Волошин.

Читайте також: Часів Яр: армія РФ намагається оточити частину міста

Проєкт DeepState у ніч проти 9 квітня повідомив, що армія Росії просунулась у Богданівці та на схід від Часового Яру на Бахмутському напрямку. На карті проєкту видно три вклинення в лінію оборони ЗСУ на схід від Часового Яру – по трасі на Іванівське, трасі на Хромове і на північний схід від міста в районі Богданівки. Одне з цих вклинень агресора впирається в крайній східний район міста «Канал», двоє решта загрожує йому з північного та південного флангів.

Днями головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що найбільш жорсткі бої на сьогодні тривають біля Первомайського і Водяного, а також східніше Часового Яру, де війська РФ намагаються прорвати українську оборону.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) 4 квітня припустили, що російські війська, можливо, збільшують загальний темп своїх наступальних операцій в Україні. В ISW зауважують, що інтенсифікація російських механізованих наступальних операцій відбувається, як правило, одночасно з посиленням ударів по українських енергетичних об'єктах.

Раніше аналітики ISW припускали, що російське командування може зосередити свою прогнозовану наступальну операцію наприкінці весни-влітку 2024 року на заході Донецької області, сподіваючись використати стійке, але незначне просування російських сил у цьому секторі.

Форум

XS
SM
MD
LG