Доступність посилання

ТОП новини

Поліції Чехії не вдається поспілкуватися з сином прем’єра після його заяви про викрадення до Криму


Акція проти прем'єра Чехії Бабіша, Прага, 15 листопада 2018 року
Акція проти прем'єра Чехії Бабіша, Прага, 15 листопада 2018 року

Чеська поліція заявила, що наразі їй не вдалося встановити контакт із сином керівника уряду Андреєм Бабішем-молодшим, який заявляв, що його вивезли до анексованого Росією Криму, щоб сховати від слідства у так званій справі «Гнізда лелеки».

Міністр внутрішніх справ Чехії Ян Гамачек заявив, що треба мати чіткий висновок фахівців про психічний стан здоров’я сина прем’єра. За словами міністра, «Бабіш-молоший сам вирішує, чи проходити обстеження чи ні».

Прем’єр Чехії Андрей Бабіш висловив сподівання, що поліція швидко вивчить справу, щоб «ви (журналісти – ред.) не мусили повідомляти про це щодня». Він заперечує звинувачення.

14 листопада чеська поліція відновила розслідування про можливе викрадення сина чеського прем’єра під час його перебування в Україні. Разом з батьком він також є фігурантом справи «Гнізда лелеки» щодо можливих фінасових махінацій із коштами ЄС.

Радіо Свобода у співпраці Чеським Радіо з’ясувало, що лист про тиск Андрей Бабіш-молодший переслав правоохоронцям з квартири своєї подруги у Кривому Розі у січні цього року. У ньому він побоювався обстеження під примусом.

Читайте також: «Кримська неволя» сина прем’єра Чехії. Український слід празької кризи (розслідування)

Андрей Бабіш прийшов до влади на чолі партії ANO, очоливши чеський уряд у 2017 році. За оцінкою «Форбс», він є другою найбагатшою людиною Чехії зі статками у 3,7 мільярди доларів. 23 листопада цього року Сенат Чехії не зібрав достатьої кількості голосів про відставку Бабіша після скандалу про кримську поїздку сина.

XS
SM
MD
LG