Доступність посилання

ТОП новини

Чехія змінила правила в’їзду до країни через пандемію


У понеділок, 9 листопада, у зв’язку з необхідністю обмежити поширення епідемії COVID-19 у Чехії набувають чинності нові правила в’їзду до країни. Вони стосуються і іноземців, і громадян країни.

Чеське МЗС опрацювало так званий «світлофор», у відповідності до якого країни поділені на зелену, помаранчеву й червону категорії. Україна як держава з високим рівнем захворювань на COVID-19 віднесена в Чехії до «червоної» категорії – так само, як і майже всі країни світу поза межами Європейського союзу, за ліченими винятками.

Через це ті, хто прибуває до Чехії з країн «червоної зони», при прибутті з інших країн ЄС повинні подати довідку про пройдений на території ЄС тест на COVID-19 із негативним результатом, він повинен бути отриманий впродовж останніх 72 годин.

Ті, хто прибуває з-поза меж Євросоюзу, після відповідної онлайн-реєстрації, здійсненої ще перед прибуттям, будуть зобов’язані до 5 днів від часу перетину кордону пройти тест у Чехії власним коштом, а до того часу дотримуватися чинної в країні заборони на вільне пересування.

При цьому громадянам країн із-поза меж ЄС, зокрема й громадянам України, в’їзд на територію Чехії і загалом Євросоюзу, як і раніше, як правило, заборонений. Серед нечисленних винятків – наявність чинного дозволу на мешкання в країні ЄС.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG