Доступність посилання

ТОП новини

ДТП на Чернігівщині: суд заарештував водія вантажівки, уряд створив комісію з рослідування


44-річний водій вантажівки, житель Чернігівського району, своєї провини не визнає
44-річний водій вантажівки, житель Чернігівського району, своєї провини не визнає

У Чернігові суд суд заарештував водія вантажівки, за участі якої сталася ДТП з 13 загиблими. Як повідомив агенції УНІАН речник Чернігівської обласної прокуратури Валерій Литовченко, Новозаводський районний суд Чернігова обрав водієві запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці.

Як повідомив Литовченко, попри травми, водія доставили до зали суду.

Повідомляється, що 44-річний житель Чернігівського району своєї провини не визнає. Він сказав, що момент аварії не пам’ятає, а тільки те, що автомобілі перед його вантажівкою почали пригальмовувати.

Тим часом Кабінет міністрів ухвалив рішення про створення урядової комісії з технічного розслідування аварії у Чернігівській області. Комісія має подати звіт про результати розслідування до 31 січня 2022 року.

«Після цього урядом будуть узвалені відповідні рішення щодо підвищення безпеки на дорогах та експлуатації маршрутного транспорту», – заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

7 грудня вранці біля села Брусилів Чернігівської області сталося зіткнення вантажного автомобіля з маршрутним мікроавтобусом сполученням «Борзна – Чернігів». Внаслідок аварії загинули 13 людей, ще 7 постраждали. Стан постраждалих медики характеризують як тяжкий та середньої тяжкості.

За фактом ДТП відкрито кримінальне провадження про порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох людей. Водієві фури вручили підозру.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG