Доступність посилання

ТОП новини

Голова Чернівецької ОДА: «В нас більше за всіх випадків, бо гарно тестуємо»


Чернівецька область залишається лідером з виявлення хворих на коронавірус
Чернівецька область залишається лідером з виявлення хворих на коронавірус

Голова Чернівецької обласної адміністрації Сергій Осачук в ефірі Радіо Свобода зазначив, що ситуація в області не критичніша за області всієї Західної України чи України загалом.

«Найбільше встановлення фактів зараження коронавірусною хворобою насправді свідчить про грамотну, професійну роботу лабораторного центру і про те, що вони вміють виявляти оці осередки і вогнища, і докопуються до істини», – пояснив він.

Наразі на в’їзді до Чернівецької області стоять контрольні-пропускні пункти, які мають обмежувати в’їзд та виїзд людей. Втім це не означає герметичного закриття області, пояснив Сергій Осачук.

Голова Чернівецької ОДА: «В нас більше за всіх випадків, бо гарно тестуємо»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:59 0:00

«Не йдеться про герметичне закриття Чернівецької області, не йдеться про надзвичайний стан, не йдеться про те, що ніхто не має права виїхати або в’їхати, йдеться про те, що мешканці Чернівецької області не виїжджають на приватному транспорті. Виїзд з області дозволено лише тим, хто має прописку за межами області і повертається собі додому. В’їзд на територію Чернівецької області дозволено тільки людям, які повертаються на постійне місце проживання до Чернівецької області, а також водіям вантажних автомобілів та працівникам критичної інфраструктури. Все решта – включається людський чинник, людський фактор, в тому числі людей в формі, в погонах, люди ініціативні і творчі, придумують багато історій: чому їм обов’язково треба перетнути цей міст, тому ми усвідомлюємо умовність таких заходів і там немає на 100% герметично закритого кордону», – Голова Чернівецької обласної адміністрації.

На питання, чому на постах не вимірюють температуру відповів , що на цих постах не йдеться про медичний контроль, його мета створити додаткову незручність і спонукати тим самим людей залишитися вдома, а не перевозити з області в область інфекцію.

На сьогодні Чернівецька область залишається лідером з виявлення хворих на коронавірус. Всього там виявлено 366 випадків захворювання, за останню добу – 64. Для порівняння, у місті Києві за добу виявили 48 випадків (всього 348), в Івано-Франківській області – 36 (всього 254).

XS
SM
MD
LG