Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат просить перевірити, чи забезпечені масками політв’язні у СІЗО окупованого Сімферополя


Адвокат Назім Шейхмамбетов
Адвокат Назім Шейхмамбетов

Адвокат Назім Шейхмамбетов направив запити в СІЗО Сімферополя і ФСВП Росії з проханням перевірити, чи забезпечені фігуранти кримських «справ Хізб ут-Тахрір» Шабан Умеров, Рустем Сейтмеметов, проукраїнський активіст Олег Приходько засобами захисту від коронавірусу. Про це повідомляє «Кримська солідарність».

«Мене цікавить, чи забезпечені мої підзахисні індивідуальними засобами захисту від зараження COVID-19, медичними виробами, які закривають рот і ніс людини, і забезпечують бар’єр для прямої передачі інфекційних частинок. Чи проводиться антисептична обробка камер, чи проводиться огляд медичними працівниками? Вимірюється чи температура тіла? Чи проводиться тестування на предмет наявності симптомів інфекційного захворювання, в тому числі COVID-19?», – розповів Шейхмамбетов.

Адвокат стурбований тим, що в антисанітарних умовах сімферопольського ізолятора, про які раніше неодноразово заявляли правозахисні організації та адвокати політв’язнів, неможливо гарантувати безпеку людей.

«Чи перебувають разом у камерах особи, які мають симптоми інфекційного захворювання, зокрема «коронавірусу», чи є умови для ізоляції та лікування осіб, у разі їх інфікування цим небезпечним захворюванням, я не знаю. І хочу прояснити для себе, своїх підзахисних і їх сімей. Це питання життя людини, якщо враховувати нинішню епідеміологічну ситуацію і швидкість поширення даної інфекції на території Криму», – резюмував адвокат.

1 квітня рідні арештованого проукраїнського активіста Олега Приходько повідомили, що його етапували з анексованого Криму до сусідньої Росії. Адвокат Назім Шейхмамбетов повідомив проєкту РадіоСвобода Крим.Реалії, що поки не має офіційного підтвердження етапування Приходька. Він з’ясовує інформацію в адміністрації СІЗО. Раніше Приходьку продовжили арешт до 15 вересня.

Шабан Умеров є фігурантом сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір», Рустем Сейтмеметов – бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір».

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG