Доступність посилання

ТОП новини

В окупованому Криму активісту Приходьку продовжили арешт до вересня, його етапують до Росії – адвокат


Олег Приходько
Олег Приходько

В окупованому Росією Криму проукраїнському активісту Олегу Приходько продовжили арешт до 15 вересня, його етапують до російського Ростова-на-Дону. Про це «Кримській солідарності» повідомив адвокат Назім Шейхмамбетов.

Зазначається, що на 10:00 9 квітня призначено дату першого судового засідання у Південному окружному військовому суді Ростова-на-Дону. Справу вже передали до суду для розгляду по суті.

Наразі Приходько залишається в СІЗО-1 міста Сімферополя, в тій же камері. «Виглядає бадьоро, критичних скарг і зауважень на здоров’я і умови утримання немає. Ліки передають своєчасно», – стверджує адвокат.

Приходько передав усім слова подяки за підтримку його і його родини, а також всіх політв’язнів. Він має намір доводити свою невинність і «абсурдність висунутих звинувачень».

«Не дивлячись на мої політичні погляди, незгоду з окупацією Криму, про що я говорив і говорю відкрито, у мене ніколи навіть на думку не спадало підривати кого-небудь. Тероризм і насильство – це зло! А кримінальна справу проти мене – це помста за мої політичні погляди », – наголосив Приходько.

Приходька затримали 10 жовтня 2019 року. Російська ФСБ звинуватила його в підготовці до терористичного акту і незаконному виготовленні вибухових речовин.

16 січня стало відомо, що Приходьку висунули нове звинувачення в «незаконному придбанні, передачі, збуті, зберіганні, перевезенні або носінні вибухових речовин або вибухових пристроїв».

Адвокат Назім Шейхмамбетов повідомив 5 лютого, що Олега Приходька також звинуватили в плануванні вибуху в будівлі генерального консульства Росії у Львові.

Прокуратура Автономної Республіки Крим почала кримінальне провадження за статтею «незаконне позбавлення волі» через арешт активіста в анексованому Криму.

XS
SM
MD
LG