Доступність посилання

ТОП новини

ЦНАПи в Новотроїцькому і Чаплинці з’являться цього року – Бабін


За словами Бориса Бабіна, у процесі відкриття – ЦНАПи в Новоолексіївці Генічеського району і Каланчаку.
За словами Бориса Бабіна, у процесі відкриття – ЦНАПи в Новоолексіївці Генічеського району і Каланчаку.

До кінця 2018 року в селищах Чаплинка і Новотроїцьке поблизу адмінмежі з анексованим Росією Кримом з’являться Центри надання адміністративних послуг, заявляє постійний представник президента в Криму Борис Бабін.

«Поки що такі центри відкриваються в окремих районах Херсонщини – це Олешки, це Каховка. Ближче до Криму будуть ЦНАПи у Новотроїцькому і Чаплинці – відкриття цього року гарантовано», – заявив Бабін 20 серпня.

Також, додав він, у процесі відкриття – ЦНАПи в Новоолексіївці Генічеського району і Каланчаку. За словами Бабіна, однією з важливих проблем кримчан наразі є отримання легальних документів.

Заступник представника президента в Криму Ізет Гданов зазначив, що в зв’язку з тим, що Херсонська область межує з Кримом, саме там кримчанам зручно отримувати адміністративні послуги. Раніше в інтерв’ю проекту Радіо Свобода Крим.Реалії він зазначив, що підрозділи Державної міграційної служби, розташовані в Херсонській області, не розраховані на обслуговування кримчан. Тому представництво працює над збільшенням там ЦНАПів.

Бабін заявляв, що в Чаплинці ЦНАП відкриють навесні 2018 року.

Читайте також: «Альтернативи Херсону сьогодні немає» – Борис Бабін про доступ кримчан до адміністративних послуг

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року між материковою Україною і півостровом проліг формально адміністративний «кордон». Там працюють три контрольних пункту в'їзду / виїзду – «Каланчак», «Чонгар» і «Чаплинка».

Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

XS
SM
MD
LG