Доступність посилання

ТОП новини

Коронавірус до Киргизстану привезли з Саудівської Аравії


Киргизстанський урядовець перевіряє роботу медиків в аеропорту «Манас», Бішкек, 18 березня 2020 року
Киргизстанський урядовець перевіряє роботу медиків в аеропорту «Манас», Бішкек, 18 березня 2020 року

У Киргизстані зафіксували три перші випадки інфікування коронавірусом. Усі хворі є жителями одного з районів Джалал-Абадської області. Вони нещодавно повернулися з поїздки до Саудівську Аравію, повідомили на засіданні штабу з попередження та недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції, передає Радіо Азаттик.

За словами міністра охорони здоров’я країни Космосбека Чолпонбаева, інфіковані прибули з Саудівської Аравії ще 12 березня, коронавірус у них був підтверджений у ніч на 18 березня.

Влада країни виявляє громадян, з якими контактували інфіковані, повідомили в МОЗ Киргизстану. У карантин поміщено 90 людей. Деякі з них прибули разом із зараженими з Саудівської Аравії, куди вони літали на хадж. Вік хворих – 70, 62 і 43 роки. Йдуть пошуки ще 45 пасажирів.

У Киргизстані можливе запровадження режиму надзвичайного стану, повідомляє Радіо Азаттик з посиланням на джерела в уряді.

Киргизстан став третьою країною в Центральній Азії, де виявили коронавірус. У Казахстані на ранок 18 березня підтверджено 35 випадків зараження, в Узбекистані – 11.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG