Доступність посилання

ТОП новини

США: через поширення COVID-19 Трамп узяв на себе надзвичайні повноваження


Президент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп

Президент США Дональд Трамп взяв на себе надзвичайні повноваження для мобілізації промисловості на боротьбу з коронавірусом. Рішення ухвалене на тлі посилення негативних наслідків пандемії.

Назвавши себе «президентом воєнного часу», Трамп скористався законом про оборонну промисловість 1950 року. Закон, ухвалений у роки Корейської війни, наділяє президента надзвичайними повноваженнями, що дозволяють змушувати підприємства розширювати виробництво і випускати життєво необхідні матеріали. Сьогодні це респіратори, маски, апарати для штучної вентиляції легенів та інші засоби боротьби з коронавірусом нового типу.

Трамп повідомив, що закон буде застосовуватися, якщо в США погіршиться ситуація з коронавірусом. «Сподіваюся, в цьому не буде потреби», – написав він у твіттері.

«Це – війна», – сказав Трамп, порівнявши боротьбу з коронавірусом із заходами, які вживалися під час Другої світової війни. Американський президент попередив про майбутні загальнонаціональні жертви.

У США виявлено понад 9 тисяч випадків зараження коронавірусом, 139 людей померли. Раніше Трамп через ситуацію з COVID-19 допустив запровадження обмежень на переміщення всередині країни. Також США призупинили видачу віз. Однак учені не виключають, що інфікованих у США може бути більше через те, що легкі випадки не розпізнаються або не враховуються, а також через відставання в масштабній діагностиці.

Зразки вакцини проти вірусу вже тестуються в США та Ізраїлі. Але, навіть якщо вони будуть успішні, на ринок вакцина може надійти не раніше середини наступного року. Над власними вакцинами працюють Росія та Велика Британія.

19 березня вперше з моменту спалаху коронавірусу, який стався в січні в китайській провінції Хубей, у цьому регіоні, включно зі столицею, містом Ухань, за добу не було зафіксовано жодного нового випадку зараження коронавірусом.

Всього в світі COVID-19 виявили у майже 219 тисяч людей, одужали понад 84 тисячі, померли близько 9 тисяч.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG