Доступність посилання

ТОП новини

Інститут молекулярної біології НАН виготовляє експрес-тести на коронавірус


В Інституті молекулярної біології НАН підтвердили, що виготовляють вітчизняні експрес-тести на коронавірус. Про це у коментарі Радіо Свобода повідомив директор Інституту молекулярної біології Національної Академії наук України Михайло Тукало.

«Зараз ми страшно зайняті...ми зараз горимо з цими тестами, тому що дуже багато замовлень», – сказав він.

Через велику навантаженість на інститут, Тукало не зміг надати більш детальний коментар. Він зазначив, що спілкуватися з журналістами представники інституту зможуть не раніше 20 березня.

Раніше у відеозверненні президент України Володимир Зеленський повідомив, що інститут молекулярної біології НАНУ невідкладно виготовить 200 тисяч експрес-тестів для виявлення коронавірусу.

Завідувач лабораторії Інституту теоретичної фізики НАН України Сергій Шарапов раніше висловив сумнів, що Інститут молекулярної біології здатен невідкладно виготовити таку кількість експрес-тестів. «Про окремі тести я теж чув. Але не чув, що цей інститут мав можливості для масового виробництва», – написав Шарапов у коментарі до власного посту.

За даними Центру системних досліджень при Університеті Джона Гопкінса, у світі станом на 18 березня зареєстрували 198 тисяч випадків коронавірусу. Майже 8 тисяч людей померли, майже 82 тисячі – одужали.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG