Доступність посилання

ТОП новини

Число померлих від нового коронавірусу у США зросло до шести


Зображення вірусу COVID-19
Зображення вірусу COVID-19

У США число померлих від нового коронавірусу 2 березня зросла до шести. Чотири нові смертельні випадки зафіксовані в штаті Вашингтон. Дослідники заявили, що в цьому штаті вірус, можливо, залишався невиявленим упродовж тижнів.

Хвороба шириться на все більше країн та світових столиць, але в Китаї, звідки походить захворювання, кількість нових випадків опустилася до найнижчого рівня за шість тижнів. Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) повідомила, що за останні 24 години більше нових випадків зафіксовано за межами Китаю, ніж у цій країні.

Загальне число загиблих у світі перевищило 3 тисячі, а число заражених людей наближається до 90 тисяч, епідемія шириться в Південній Кореї, Італії та Ірані.

Керівник ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майк Райан зазначив, що навіть регіонам, які вживали менш агресивні заходи, ніж Китай, вдалося тримати вірус під контролем. Райан сказав, що, оскільки COVID-19 передається не так легко, як грип, це дозволяє припустити. що «цей вірус можна придушити і стримувати».

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) попередила, що світова економіка може скоротитися в цьому кварталі вперше після міжнародної фінансової кризи понад 10 років тому. «Глобальні економічні перспективи залишаються слабкими і дуже невизначеними», – сказали в агентстві. Але біржі у Нью-Йорку 2 березня продемонстрували позитивну динаміку після найгіршого тижня після кризи 2008 року.

XS
SM
MD
LG