Доступність посилання

ТОП новини

Українців додому пропускатимуть: уряд роз’яснив, як закриватиме пункти пропуску на кордоні


За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, пропускатимуть громадян України, які повертатимуться додому
За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, пропускатимуть громадян України, які повертатимуться додому

У Кабінеті міністрів України роз’яснили, як діятиме закриття пунктів пропуску на кордоні у зв’язку з коронавірусом. Про це йшлося на виїзному засіданні уряду, яке відбулося 13 березня. За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, пропускатимуть громадян України, які повертатимуться додому.

Уряд повідомив, що у Львівській області першими закриють пункти пропуску «Шегині», «Рава-Руська» та «Хирів»; у Волинській області першими закриють залізничні пункти пропуску з Польщею «Лудин» та «Ізов». На Закарпатті закриють автомобільний та пішохідним перехід «Малий Березний» та залізничний пункт пропуску «Ужгород» на кордоні зі Словаччиною. На кордоні з Угорщиною закриють три автомобільні пункти пропуску: «Звінкове», «Косино» та «Вилок», а на кордоні з Румунією не працюватимуть залізничні пункти пропуску «Тересва» та «Ділове».

У Чернівецькій області не працюватимуть автомобільні та залізничні пункти контролю на кордоні з Молдовою: «Мамалига», «Ларга», «Подвір’ївка», «Зелена», «Кельменці», «Вашківці», «Сокиряни»; у Вінницькій області закриють пункти пропуску «Брониця», «Ямпіль» на кордоні з Молдовою.

Також будуть закриті вантажні та пасажирські пункти пропуску «Орлівка» та «Ізмаїл» в Одеській області.

Переходи на кордонах закриють щонайменше до 3 квітня.

«З тимчасово окупованих територій будуть пропускати лише тих громадян, які мають реєстрацію на неокупованій частині України. Всім іншим, у тому числі, і іноземцям в'їзд і прохід через пункти пропуску буде тимчасово обмежений», – повідомив Аваков.

12 березня на українському кордоні не було закрито жодного пункту пропуску через коронавірус, хоча відповідне рішення уряд ухвалив 11 березня.

З 12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції та для недопущення поширення COVID-19. Він триватиме три тижні – з 12 березня до 3 квітня.

Коронавірусна інфекція нового типу почала поширюватися в Китаї в грудні 2019 року.

В Україні на даний час підтверджені лабораторно три випадки коронавірусного захворювання: один – у Житомирській області, два – в Чернівецькій.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції та для недопущення поширення COVID-19. Він триватиме три тижні – з 12 березня до 3 квітня.

Станом на 13 березня у світі зафіксували понад 128 тисяч випадків COVID-19 у більш як 100 країнах, свідчать дані Центру системних досліджень при Університеті Джонса Гопкінса. Кількість летальних випадків захворювання становить 4 720. Водночас понад 68 тисяч людей одужали.

Захворювання COVID-19 спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG