Доступність посилання

ТОП новини

Чоловік, у якого діагностували COVID-19, почувається краще – лікарі


3 березня в Україні зафіксували перший випадок викликаного коронавірусом захворювання COVID-19
3 березня в Україні зафіксували перший випадок викликаного коронавірусом захворювання COVID-19

Чоловік, у якого діагностували викликане коронавірусом захворювання COVID-19, почувається краще, повідомила завідувачка інфекційного відділення Чернівецької обласної клінічної лікарні Валентина Миндреску.

«На ранок чоловік мав температуру 36,7 градуса і незначний кашель. У нього нормальний апетит. Спостерігаємо позитивну динаміку», – сказала Миндреску.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок викликаного коронавірусом захворювання COVID-19. Чоловік повернувся до Чернівецької області після подорожі до Італії наприкінці лютого.

Новий коронавірус SARS-CoV-2, раніше відомий як 2019-nCoV, належить до великої групи коронавірусів і викликає захворювання COVID-19. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

Станом на ранок 4 березня кількість людей, які одужали після інфікування новим коронавірусом, сягнула 50 681. Загалом у світі захворіли 93 129 людей. 3 198 людей загинули.

XS
SM
MD
LG