Доступність посилання

ТОП новини

На Тернопільщині помер хворий на COVID-19 священник – МВС


МВС: священнослужителі є в групі найбільшого ризику зараження вірусом
МВС: священнослужителі є в групі найбільшого ризику зараження вірусом

На Тернопільщині у віці 56-років помер хворий на COVID-19 священник Олег Вінницький, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у Facebook. У нього першого діагностували коронавірус у Тернопільській області.

«Не знаючи про те, що він вже інфікований, отець Олег проводив релігійні обряди, бував на похоронах, спілкувався з вірянами. Загалом до встановлення діагнозу він встиг поспілкуватись з біля 500 людьми. Тернопільщина є одним із епіцентрів розвитку епідемії в Україні. Сьогодні там зареєстровано 160 підтверджених випадків захворювання на коронавірус», – написав Геращенко.

Він наголосив, що священник «ні в чому не був винний».

«Він не знав, що він заражений такою небезпечною хворобою як коронавірус. Але його приклад демонструє, що священнослужителі є в групі найбільшого ризику зараження вірусом, разом з медиками, поліцейськими, прикордонниками, касирами супермаркетів та аптек. Тих, хто продовжує за своїми обов’язками та покликанням спілкуватись з великою кількістю людей, незважаючи на небезпеку», – зазначив Геращенко.

Він закликав священнослужителів та вірян всіх конфесій бути обережними під час спілкування один з одним: спілкуватися винятково із застосуванням засобів індивідуального захисту органів дихання та не наближатися один до одного на відстань менш ніж 1,5 метри.

Станом на 9:00 6 квітня в Україні підтвердили 1 319 випадків COVID-19. 38 людей померли, 28 пацієнтів одужали.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG