Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ: будемо пропонувати «певні заходи» після рекордної кількості нових випадків COVID-19


Степанов не уточнив, про які саме заходи йде мова
Степанов не уточнив, про які саме заходи йде мова

Міністерство охорони здоров’я України збирається пропонувати «певні заходи» після рекордної кількості нових випадків COVID-19, повідомив голова МОЗ Максим Степанов під час брифінгу.

«Звичайно, у такій ситуації, коли в нас є таке підвищення кількості хворих, ми будемо пропонувати проведення певних заходів заради здоров’я українців», – сказав міністр.

Він не уточнив, про що саме йде мова.

«Подивіться, що відбувається навколо вас! Ми всі вийшли з карантину! Ми всі вирішили, що його вже не існує, що такої загрози, як COVID-19, немає! Просто подивіться на цифри, які кожного дня ми фіксуємо. Не тільки на кількість хворих. Подивіться на летальні випадки: вчора 23 людини, сьогодні – 21. Це ж не просто цифри. Це конкретні люди, які померли від такого ворога, як COVID-19», – заявив міністр.

Степанов розповів, що етапи пом’якшення карантину прораховували з урахуванням заходів безпеки.

«Чомусь всі вирішили, що їх можна вже не дотримуватися! Повністю. Треба зрозуміти, що ми всі ці заходи безпеки рекомендуємо не для себе», – додав голова МОЗ.

В Україні зафіксували рекордну кількість нових випадків COVID-19 – 689. Загалом тепер виявили 29 070 лабораторно підтверджених випадків хвороби. 13 141 пацієнт одужав, 854 людини померли.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG