Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК пояснила відсутність частини результатів місцевих виборів


Голосування на місцевих виборах, 25 жовтня 2020 року
Голосування на місцевих виборах, 25 жовтня 2020 року

Більшість територіальних виборчих комісій встановили результати місцевих виборів 25 жовтня, але в деяких ТВК цей процес ще триває, зокрема, у зв’язку з судовими рішеннями. Про це 11 листопада на засіданні Центральної виборчої комісії заявив голова ЦВК Олег Діденко.

За його словами, ще не завершений процес підрахунку результатів виборів до обласних рад у Чернівецькій і Київській областях.

Діденко твердить, що у Чернівецькій області це зумовлено діяльністю Чернівецької міської ТВК, яка завершує перерахунок голосів на виборчих дільницях. Голова ЦВК сподівається, що найближчим часом будуть встановлені результати виборів у цій області, місті Чернівці та Чернівецькому районі.

Завершення встановлення результатів до Київської облради планується 11 листопада, додав Діденко.

У деяких ТВК триває або перерахунок голосів на виконання рішень судів, або завершується оскарження у судовому порядку рішень ТВК.

Не встановлено результати виборів Марганецькою міською ТВК щодо виборів міського голови, завершуються судові розгляди в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області, де не встановлено результати виборів депутатів міської ради та міського голови.

У місті Овруч Житомирської області суд зобов’язав здійснити повторний підрахунок голосів на 25 виборчих дільницях, такі ж рішення судів ухвалені щодо Коцюбинського та Ковалівки Київщині, Кам’янської міської ТВК Черкаської області.

За словами Діденка, ЦВК вживає заходів, щоб відомості від ТВК передавалися якнайшвидше з метою максимального інформування громадян про результати місцевих виборів.

Чергові місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня. Згідно з календарним планом проведення виборів, територіальні виборчі комісії мали встановити результати голосування до 6 листопада включно.

XS
SM
MD
LG